DOBRO DOŠLI 

Klub športskih ribolovaca iz Karlovca utemeljen je davne 1923. godine, čime ne samo da spada u najstarije udruge u gradu Karlovcu, već u cijeloj Republici Hrvatskoj. Tijekom svih ovih godina, članovi svih starosnih kategorija kluba (seniori, seniorke, juniori, juniorke i kadeti) bavili su se natjecateljskim ribolovom, i u njemu često postizali zapažene rezultate, kako u domovini, tako i širom Europe. Ipak, kao najvrijedniji rezultat, zlatnim slovima su upisana dva naslova svjetskog prvaka u šaranskom ribolovu, te brončana medalja sa juniorskog europskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak.
Uz sportaše-natjecatelje, najbrojniju skupinu našeg kluba čine ribolovci koji se ribolovom bave rekreativno. To uključuje sve od 7 do 77 godina. Osim ribolova, osnovne djelatnosti kluba su: ekologija, poribljavanje i čuvanje voda, edukacija i rad sa mladima, te razvijanje ribolovnog turizma.
U sklopu kluba vrlo jaka je šaranska sekcija. To je skupina ribiča entuzijasta koji se bore za promociju pristupa ribolovu, te čuvanje svih šarana i amura.
Njihov je cilj sačuvati kapitalce u našim vodama, kako bi i generacije i nakon nas mogle uživati u vrhunskom ribolovu.
Tokom prošlih godina broj članova je varirao između 500 i 1175, dok se posljednjih nekoliko godina uglavnom radi o oko 950 ljudi.
Jedna od karakteristika našeg kluba je bogatstvo vodama. Uz mnoštvo jezera, Karlovac je bogat rijekama i rječicama. Kakav god ribolov voljeli, tu se uvijek nađe za svakog ponešto.

Članovi nadzornog odbora

 1. Nikola Kosijer, predsjednik
 2. Mario Polović, član
 3. Tomislav Habulin, član

Članovi upravnog odbora

 1. Željko Capan, predsjednik
 2. Zdravko Kaurin, dopredsjednik
 3. Roland Stanković, član
 4. Tomislav Car, član
 5. Vladimir Markulinčić, član

Članovi stegovnog suda

 1. Goran Goršćak, predsjednik
 2. Dario Čavlović, član
 3. Darko Goršćak, član
 4. Marinko Radočaj, član
 5. Siniša Kozina, član

Ribočuvarska služba (ribočuvarska služba broji 32 člana)

 1. Roland Stanković 095-617-1222
 2. Miroslav Marčac 095-617-1223